sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ninni ja lumottu kirja



Seikkailemaan! (Huom. Saattaa sisältää juonipaljastuksia)


Hei!

Olet ehkä joskus lukenut Viisikoita? 
Ainakin monet aikuiset ovat niitä joskus lapsuudessaan lukeneet, ja ehkäpä lukeneet lapsilleenkin. Niitä englantilaisen nuortenkirjailija Enid Blytonin 1940-1960-luvulla kirjoittamia seikkailuromaaneja lapsista, jotka ratkaisivat rikoksia. Viisikoissa (The Famous Five) seikkailivat sisarukset Leo, Dick ja Anne sekä heidän serkkunsa Pauli (joka oli tyttö Paula, mutta halusi itseään kutsuttavan Pauliksi) ja tämän koira Tim. Lapset sekaantuivat aina lomillaan johonkin seikkailuun ja onnistuivat joka kerta ratkomaan ne nokkelammin kuin paikallinen poliisilaitos.

Ninni ja lumottu kirja on lastenromaani Viisikko-henkeen, mutta 2000-luvulle päivitettynä. Nimihenkilö Ninni täyttää kirjan alussa 11 vuotta. Hänen paras ystävänsä on naapurissa asuva luokkatoveri Paavo. Paavon kanssa Ninni on leikkinyt koko lapsuutensa, kesät talvet, ja leikkien näyttämönä on usein ollut Ninnin talon takaa alkava iso metsä.
Ninnin perheeseen kuuluvat myös esikoululainen pikkuveli Niklas, opettajaäiti Ulla, isä sekä mäyräkoira Nipsu. Tavataanpa kirjassa myös äidinpuoleinen mummokin.
Paavon perheeseen kuuluvat päiväkoti-ikäinen Elsa sekä äiti ja isä. 

Muurula on pieni kunta Uudellamaalla. Jos katsoisit kartasta, et löytäisi sitä, koska se on kuvitteellinen paikka, mutta voit mielessäsi sijoittaa sen jonnekin Mäntsälän etäisyydelle (n. 60 km) Helsingistä. Muurulan kunnanjohtajana toimii Tirkkonen, joka haaveilee isona ryhtyvänsä Muurulan kaupunginjohtajaksi.

Muurulan suurin järvi on Sääksjärvi. Suomessa on vaikka kuinka monta samannimistä järveä ja kylää. Muurulan Sääksjärvellä on runsaasti kesämökkejä, ja ikävä kyllä, mökeissä on käyty myös epärehellisin aikein: varkaissa. Sääksjärveltä löytyy myös kirjan kolmas päähenkilö, 12-vuotias Sohvi.

Kirjan tapahtumat saavat alkunsa sinä päivänä, kun Ninni täyttää 11. Ninni saa äidiltään lahjaksi vanhan salaperäisen kirjan, joka tuntuu puhuvan Ninnille ja jonka sivut aukeavat itsekseen. Kirjan innoittamina Ninni ja Paavo lähtevät metsäseikkailulle, josta ei puutu yllätyksiä. 
Yön pimeydessä nokkelat lapset selvittävät huiman mysteerin, jossa rohkeus on koetuksella.


"Metsässä tarvitaan sinun ja ystäviesi apua.
Tämä kirja opastaa teidät perille, mutta teidän on itse
ratkaistava reitti
vihjeiden avulla. Jos annat seikkailulle mahdollisuuden,
sinun ei tarvitse etsiä sitä, vaan se tulee luoksesi. Hauskaa
matkaa!"


Ystävyys
Rohkeus
Luottamus
Kesä
Hyvä ruoka
Jännitys
Lumous



Ninni ja lumottu kirja
136 sivua


ISBN 978-952-330-470-3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti