Lehdistössä

Sari Ahosen piti ryhtyä opettajaksi, mutta työ pankissa vei mennessään. Se ei kuitenkaan estänyt suuren unelman toteutumista: esikoiskirja Ninni ja lumottu
kirja ilmestyi lokakuussa 2015 ja tämän jatko Ninni ja neuvokas Nipsu syksyllä 2016.

Lukeminen, kirjoittaminen ja suomen kieli ovat intohimoja edelleen. - Ja unelma uudesta kirjasta elää.

Seuraava juttu ilmestyi Mäntsälän Uutisissa 4.10.2016:

Fanfaarilla ja omenatarjoilulla alkoi mäntsäläläisen kirjailija Sari Ahosen uusimman kirjan julkistamistilaisuus kirjaston lastenosastolla keskiviikkoiltana.
Ninni ja neuvokas Nipsu seikkailevat ainakin melkein Mäntsälässä.”
Uutukaisen nimi on ”Ninni ja neuvokas Nipsu”, ja kirjastolaisten haastattelema kirjailija kertoi kirjoittaneensa kirjaa vuoden verran aina kun päivätyöltään koneen pariin ennätti.
Seikkailut, koirat ja omenat liittyvät tärkeänä osana tähän syysloma-aikaan sijoittuvaan lasten jännäriuutuuteen.
Lomalla tarinan neuvokas lapsikolmikko ja mäyräkoira Nipsu vilistävät täkäläisittäin kovinkin tutun oloisilla kulmilla, ja pian on etsivätoimisto NPS visaisen mysteerin kimpussa.
Kirjailija Ahonen hymyili kysymykselle paikallismiljööstä.
– Tarinan Muurula sijaitsee mielikuvituksessa, ehkä noin neljäkymmentä kilsaa Porvoosta ja kuutisenkymmentä Helsingistä, eli lukija saa tykönään tutkailla, minkä näköisessä pitäjässä Ahosen kirjoittamat seikkailut oikein tapahtuvat.
Liian rankkoja aiheita välttävä Sari Ahonen kirjoittaa perinteisen lastenseikkailun hengessä, ja haluaa osua kirjoillaan lukunälkäisten alakouluikäisten tarinapulaan.
Sarin kirjoja voi tiedustella kaikista kirjakaupoista. Kirjastossa Sarin kirjat löytyvät lasten ”Lumoluolan” jännärihyllystä, sopivasti ihan siitä Viisikoiden vierestä!
Kirjassa on myös etsivätoimisto, 11-vuotiaiden Ninnin ja Paavon sekä 12-vuotiaan Sohvin perustama Etsivätoimisto NPS.

Koiria katoaa syyslomalla

Toisessa Ninni-kirjassa seikkaillaan mukavasti syysloman aikaan, joka onkin juuri tulossa.
Ninnin syysloman riemua varjostaa luokkakaverin koiran katoaminen.
Paikallislehti (kröhöm!) raportoi tapauksia olleen useampia.
Ninni, Paavo ja Sohvi ryhtyvät toimeen ja päättävät etsiä Muurulan hävinneet karvakuonot apunaan uljas mäyräkoira Nipsu. Lumottu kirja raottaa jälleen salaisuuksiaan, ja hassut kanat aiheuttavat hämmennystä.
- Päässä tuntuu oudolta”, Ninni sanoi ja seisoi paikallaan silmät kiinni. Koira haukkui pienen matkan päässä, se tuntui odottavan heitä. Yhtäkkiä Paavo henkäisi hänen vieressään kuuluvasti ja tarttui häntä olkapäästä. Ninnin oli pakko avata silmät. Mutta se mitä hän näki, ylitti hänen käsityskykynsä.”


Seuraava haastattelu ilmestyi Mäntsälän Uutisissa 28.11.2015:

Mikä on koko nimesi? – Sari Johanna Ahonen

Missä ja milloin olet syntynyt? – Imatralla elokuussa 1965

Missä ja miten asut? – Omakotitalossa Mäntsälässä

Missä haluaisit asua? – Aurinkoisessa Italiassa, pikkukaupungissa, meren äärellä.

Mitä olet tehnyt tänään? – Käynyt yhdessä seminaarissa, istunut muutamassa kokouksessa, tavannut ystäviä. Vilkas, työteliäs ja kiva päivä.

Paras matkakohde? – Tähän mennessä Saharan aavikko.

Mikä ruoka? – Mikä tahansa pasta.

Millainen kuntoliikkuja olet? – Hyötyliikkuja ja koiran ulkoiluttaja.

Mitä tv-ohjelmia seuraat? - Ehdin katsoa aika vähän tv:tä, joten en seuraa mitään tv-ohjelmaa säännöllisesti. Uutisia, elokuvan silloin tällöin, Putousta, Uutisvuotoa…

Missä asiassa haluaisit olla hyvä? – Puutarhanhoidossa.

Missä kulttuuriesityksessä kävit viimeksi?

– Sami Hedbergin showssa Mäntsälässä, huumori on kulttuuria!

Kerro, kuka on Ninni? – Kaikissa meissä asuu pieni Ninni. Muistat varmaan, millaista oli olla 11-vuotias: kun kesäloma ja sen aurinkoiset päivät tuntuivat kestävän ikuisesti, kun kavereiden kanssa kehiteltiin seikkailuja harvase päivä, kun mielikuvituksen voimalla keksittiin vaikka mitä jännää ja tytöt ja pojatkin pystyivät olemaan vielä kavereita keskenään. Se ihana hetki juuri ennen teini-ikää, kun monet asiat olivat vielä yksinkertaisia.

Miltä tuntuu olla esikoiskirjailija? – Käsittämättömältä ja ihan mahtavalta!

Alkaa tehdä vai alkaa tekemään? – Ehdottomasti ”alkaa tehdä”.

Miten äidinkielen opettaja istuu pankkimaailmaan? – Hyvin. Tutkinto antoi hyvät valmiudet mihin tahansa tehtävään, jossa vaaditaan viestintä- ja tiimityötaitoja.

Juttu kokonaisuudessaan luettavissa: Opettaja pankkitöissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti